Συστήματα Ασφαλείας

Ένας αξιόπιστος συναγερμός θα πρέπει τουλάχιστον να περιλαμβάνει:

1. Κεντρική μονάδα (Το σύστημα Διεύθυνσης του συναγερμού – ο Εγκέφαλος του συστήματος ασφαλείας , Επίπεδο ασφαλείας Grade 2,  η Grade 3).

2. Πληκτρολόγιο (Χειρισμός Συναγερμού, οπλισμός-αφοπλισμός συστήματος ασφαλείας, Ενδείξεις Λειτουργίας συστήματος

3. Ανιχνευτές (Ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση στο σπίτι)

4. Μαγνητικές Επαφές (Ασφαλίζουν τις πόρτες και τα παράθυρα του χώρου)

5. Σειρήνες (Το σύστημα ειδοποίησης να έχει εσωτερική και αυτοπροστατευόμενη αυτόνομη εξωτερική σειρήνα)

Πρόσθετα μέτρα για Υψηλά επίπεδα ασφάλειας

1. Περιμετρική Προστασία του χώρου που θέλουμε να ασφαλίσουμε

Η Χρήση περιμετρικών μέτρων προστασίας εξασφαλίζουν υψηλή ασφάλεια στο χώρο που θέλετε να ασφαλίσετε. Οι εξωτερικοί ανιχνευτές κίνησης, οι δέσμες που τοποθετούνται στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού, στα μπαλκόνια ενός σπιτιού, στον κήπο περιορίζουν τον εισβολέα από το στόχο του.

2. Τοποθέτηση της σειρήνας σε υψηλή θέση

Η τοποθέτηση της σειρήνας πρέπει να γίνεται σε ορατό σημείο και όσο γίνεται πιο ψηλά στο χώρο.Ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας είναι η χρήση 2 εξωτερικών σειρήνων στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του σπιτιού αντίστοιχα.

3. Μπουτόν πανικού

Το μπουτόν χρειάζεται να τοποθετηθεί στην κατάλληλη θέση, ώστε πατώντας το, να χτυπάει η σειρήνα και να ειδοποιεί χρήσιμα τηλέφωνα (Αστυνομίας κ.α).

3. Σύστημα Επικοινωνίας Συναγερμού

Ένα επώνυμο σύστημα συναγερμού (Επίπεδο ασφαλείας:Grade2 ,Grade 3) έχει την δυνατότητα να δίνει πληροφορίες στον χρήστη μέσω σταθερής γραμμής τηλεφώνου (μέχρι 8 τηλέφωνα ανάλογα τον τύπο του συναγερμού) για περιπτώσεις όπως διάρρηξη χώρου, πτώση μπαταρίας, διακοπή ρεύματος, έλεγχος λειτουργίας συστήματος .

Ένα πρόσθετο μέτρο που προσδίδει υψηλό επίπεδο ασφαλείας είναι η χρήση GSM (Κινητή μονάδα επικοινωνίας) που χρησιμοποιείται στην περίπτωση που για κάποιο λόγο διακοπεί η σταθερή γραμμή τηλεφώνου. Στην περίπτωση αυτή αναλαμβάνει το GSM να ειδοποιήσει τον χρήστη δίνοντας τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες να γνωρίζει για την καλή λειτουργία του συστήματος.

Σε χώρους υψίστης ασφαλείας, η τεχνολογία των συστημάτων ασφαλείας μας δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε μέσω υπολογιστή πλήρως το σύστημα συναγερμού (Να βλέπουμε πότε έγινε οπλισμός-αφοπλισμός, ποια ζώνη είναι ανοιχτή ή κλειστή, την καλή λειτουργία της μπαταρίας και των άλλων μερών του συστήματος) και μας δίνει την δυνατότητα πρόσβασης σε οποιοδήποτε χειρισμό θέλουμε να κάνουμε στο σύστημα συναγερμού απο απόσταση.

4. Σύνδεση σε κέντρο λήψεως σημάτων

Ένα πρόσθετο μέτρο ασφαλείας είναι η σύνδεση του συναγερμού με κέντρο λήψεως σημάτων. Αυτή η δυνατότητα προσφέρει στον χρήστη το πλεονέκτημα να γνωρίζει πως όλη την μέρα 24 ώρες το 24ωρο υπάρχει ένας άνθρωπος που ελέγχει την ασφάλεια του χώρου του, όπως επίσης και την σωστή λειτουργία του συστήματος συναγερμού. Ένα πρόσθετο μέτρο που προσδίδει στον χώρο ύψιστη ασφάλεια.

5. Εγγύηση αντιπροσωπείας Συστήματος Ασφαλείας-Εγγύηση Εγκατάστασης Συναγερμού

Το πιο σημαντικό που θα χρειαστεί να προσέξετε είναι να ζητάτε πάντα την εγγύηση της αντιπροσωπείας που έχει το σύστημα συναγερμού που τοποθετείται σε έναν χώρο καθώς επίσης και την εγγύηση της εταιρείας που έχει αναλάβει την εγκατάσταση του συναγερμού. Στην αγορά κυκλοφορούν συστήματα αμφιβόλου ποιότητας και αγνώστου προέλευσης.

Η εγγύηση του συναγερμού που δίνει το εργοστάσιο κατασκευής /αντιπροσωπεία είναι εκείνο το στοιχείο που σας κάνει να γνωρίζετε ότι στο χώρο σας τοποθετήσατε ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού, κατασκευασμένο σύμφωνα με Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις.
Οι εταιρείες που κατασκευάζουν συναγερμούς / αντιπροσωπείες δίνουν από 2 χρόνια μέχρι και 5 χρόνια εγγύηση (ανάλογα την εταιρεία) για όλα τα μέρη ενός συναγερμού.